"Davidovo srce" ponovo na Trgu Krajine - BIGportal.ba
Banja Luka

“Davidovo srce” ponovo na Trgu Krajine

Obilježje u obliku srca, koje je tokom 2018. godine na Trgu Krajine u Banjaluci bilo simbol borbe za istinu i pravdu u slučaju ubistva Davida Dragičevića, ponovo je postavljeno na istom mjestu.

Iz grupe „Pravda za Davida” navode da dozvola od strane Grada za postavljanje obilježja vrijedi do 7. aprila ove godine.

Nakon više od dvije godine, Davidovo srce ponovo je na banjalučkom Trgu Krajine, jer je gradska uprava Banjaluke dala dozvolu da se obilježje grupe „Pravda za Davida” postavi na istom onom mjestu gdje su se mjesecima tokom 2018. godine okupljali i tražili pravdu za ubijenog studenta Davida Dragičevića.

Mi smo sada našim dolaskom ovdje izvojevali jednu pobjedu, kaže član grupe Ozren Perduv uz poruku da se ovo ne bi desilo da nije bilo upornosti i istrajnosti građana.

„Ovo srce postavljamo danas na dan kada je nestao naš sugrađanin i kada je počela potraga za njim. Da je bilo prave potrage, da je bilo prave policije momak bi bio pronađen, odnosno bio bi živ. Nažalost toga nije bilo, a znamo šta se sve desilo nakon toga”, kaže Perduv.

Perduv se ovom prilikom osvrnuo i na najavljene proteste članova grupe pred Ustavnim sudom BiH ukoliko u dogledno vrijeme ne bude odluke ovog suda po apelaciji njihovog advokata Ifeta Ferageta podnesene prije više od dvije godine.

Perduv je podsjetio da je apelacija podnesena zbog kršenja prava na život.

„Oni nisu izgleda primili onu glavnu vakcinu koju su trebali primiti prije vakcine za koronu,a to je vakcina pravde i istine, niko da im da tu vakcinu. Poruka njima je – nemojte nas tjerati da vam mi dajemo tu, kažem figurativno, vakcinu istine i pravde. To znači nemojte nas tjerati da dolazimo pred Ustavni sud i da blokiramo na kraju krajeva njihov rad”, ističe Perduv.

Postavljanje obilježja ispratilo je dosta građana i članova grupe.

Merlina Ivić i Sofija Grmuša navode da će sledeće sedmice obilježiti tačno 3 godine kako kao građani od institucija zahtjevaju da riješe slučaj ubistva 21 – godišnjeg Davida.

„Na današnji dan prije 3 godine otpočelo je otvaranje očiju i shvatanje realnosti u kojoj živimo mi i naša djeca. Dužni smo, ne samo Davidu i njegovoj porodici već i prvenstveno sebi i svojoj djeci da do kraja istrajemo u tome da se zločinci i svi saučesnici u zataškavanju ubistva izvedu pred lice pravde i kazne najstrožije”, navodi član grupe Merlina Ivić.

„Hapšenjem ubica i svih onih koji su odgovorni za nesprovođenje adekvatne istrage očistiće se institucije od zločinaca i konačno ćemo imati državu u kojoj će se naša osnovna ljudska prava poštovati i štititi”, dodaje član grupe Sofija Grmuša.

Iz grupe „Pravda za Davida” su poručili da će „Davidovo srce” u centru Banjaluke biti postavljeno do 7. aprila, dana prve sahrane Davida Dragičevića.

BN TV

Danas objavljeno

Radno vrijeme ARI i kovid ambulanti u Banjaluci

M.

Planirana isključenja električne energije za 17.09.2021.godine

Vanja A

Evropska sedmica mobilnosti i u Banjaluci: Pješačite ili vozite bicikl umjesto auta

M.

Ostavite komentar