Dat im je ultimatum - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Dat im je ultimatum

Savetnik za bezbednost američkog predsednika izjavio da Kina mora da dozvoli još jednu međunarodnu istragu o poreklu koronavirusa na svojoj teritoriji.

“Kina ima izbor, ili da dozvoli još jednu istragu koju bi predvodila SZO, ili da bude izolovana od strane svetske zajednice”, izjavio je Džejk Salivan.

On je to upozorenje izneo tokom intervjua za američku TV mrežu Foks njuz.

Upitan da li će i američki predsednik Džo Bajden insistirati na drugoj međunarodnoj istrazi o poreklu koronavirusa u Kini, odnosno na tome da ona bude nezavisna, Saliven je odgovorio da je o tome bilo reči na nedavnom samitu G7 i da je Bajden “ubedio” svoje sagovornike da Kina mora da se “pritisne”.

Pekingu je, tvrdi Salivan, dat ultimatum, ili da se povinuje zahevima i dozvoli istraživačima pravi rad kako bi se otkrilo odakle stvarno dolazi kovid-19, ili da se suoči sa izolacijom međunarodne zajednice, prenela je Raša tudej.

Trebalo bi napomenuti i da ovaj novi zahtev da se u Kini ponovo sprovede istraga o poreklu koronavirusa stiže nakon otkrića da su se prvi slučajevi obolelih koji su imali simptome poput onih koje imaju zaraženi kovidom-19 pojavili znatno pre izbijanja pandemije u laboratoriji u Vuhanu.

Međutim, postoje i istraživanja sprovedena u SAD, a po kojima je vrlo verovatno da je virus na američkom tlu bio prisutan takođe pre zvaničnog proglašenja pandemije.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Spasioci u vodenom parku “Akvana” oživjeli dječaka koji se davio

M.

Dodik: Rješenje da se svi sami prijave Tužilaštvu

M.

Ruski avioni gase požare u Antaliji

M.

Ostavite komentar