Darmanin: Pripremiti se za teške odluke - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Darmanin: Pripremiti se za teške odluke

Francuska treba da se pripremi za donošenje teških odluka u borbi protiv virusa korona, izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin.

  • Moramo očekivati teške odluke – rekao je Darmanin za radio stanicu “Frans inter”.

Vlasti Francuske ispituju opcije za strože mjere borbe protiv kovida 19, zaraze koja se i dalje širi, uprkos uvedenim mjerama koje su među najstrožim u Evropi, izjavila su tri neimenovana izvora upoznata sa stavom francuske Vlade.

U većim gradovima u Francuskoj, uključujući Pariz, već je uveden policijski čas od 21.00 do 6.00 časova.

Dva neimenovana izvora iz industrijskog sektora, koji su u kontaktu sa Vladom Francuske, izjavila su da zvaničnici sada razmatraju opciju ranijeg početka policijskog časa, zatvaranje stanovništva u kuće tokom vikenda, osim za ključna putovanja, kao i zatvaranje radnji koje nisu od ključne važnosti.

U Francuskoj je juče registrovan još 26.771 slučaj zaraze virusom korona, a preminulo je još 257 ljudi, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom 19 u toj zemlji porastao na 35.018.

Broj pacijenata na odjeljenjima za intenzivnu njegu u francuskim bolnicama uvećan je za 186 na 2.770.

Vlada Francuske pokušava da uravnoteži borbu protiv virusa kako bi osigurala da nova ograničenja ne utiču u velikoj mjeri na ekonomiju. Međutim, stručnjak za infektivna oboljenja u Parizu Žil Pialo pozvao je na novo zatvaranje zemlje.

(Agencije)

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar