26. Februara 2022.

Darko Šarić izlazi iz pritvora nakon osam godina: Dolazak u sudnicu uz posebno odobrenje

Big Portal

Naime, Apelacioni sud u Beogradu zakazao je za 28. februar otvaranje glavnog pretresa u postupku koji se protiv njega i ostalih optuženih vodi zbog šverca kokaina.

Šarić, koji je od decembra prošle godine u kućnom pritvoru sa nanogicom, tako bi u ponedjeljak prvi put pred sud trebalo da dođe iz kućnog pritvora.

– Glavni pretres koji je Apelacioni sud u Beogradu zakazao poslije ukidanja presude kojom je Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina, trebalo bi da traje od 28. februara do 11. marta – potvrdio je sagovornik.

Podsjetimo, presudu je ukinuo Vrhovni kasacioni sud i naložio njeno ponovno razmatranje.

– Apelacioni sud će poslije održanog pretresa morati da donese konačnu odluku – dodaje sagovornik.

On podsjeća da je ovaj sud u međuvremenu, procijenio da su ispunjeni uslovi da Šarić poslije sedam godina i devet mjeseci u pritvoru, nastavak postupka prati iz kućnog pritvora.

– S obzirom na to da dolazi iz kućnog pritvora, kao i svi drugi pritvorenici koji imaju nanogicu, neće doći u pratnji straže, već sam. Za izlazak iz pritvora i dolazak u sudnicu, sud će mu izdati posebno odobrenje da napusti prostorije u kojima boravi – objašnjava sagovornik proceduru koju će Pljevljak morati da ispoštuje, prenosi Blic.

Prema njegovim riječima, kao i većina drugih pritvorenika, Darko Šarić ima pravo da svaki dan na sat vremena napusti prostorije u kojima boravi, odnosno da izađe u šetnju.

– Tokom boravka u pritvoru, bio je pod posebnim mjerama i sam u ćeliji. Nije bio u samici, ali nije imao cimere – dodaje sagovornik.

Inače, ukinutom presudom, koju će od ponedeljka da razmatra vijeće Apelacionog suda, Šarić je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je navodno prošvercovala preko 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare