Danilović o strancu u reprezentaciji: Nije vrijeme - BIGportal.ba
Košarka Sport

Danilović o strancu u reprezentaciji: Nije vrijeme

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović govorio je o različitim temama.

Jedna od njih je bila i igranje stranaca za nacionalnu selekciju.

Danilović ističe da sada nije pravo vreme za to i da eventualno pozivanje stranca u reprezentaciju ne bi dobro prošla u javnosti.

“Znate kako, niko nije završio srpska posla. Ni u čemu. Ko misli da će da završi srpska posla, taj je u zabludi. Ja nemam tu zabludu, ali nisam siguran da ne bi bilo otpora. Da mi nismo košarkaška nacija, ne bi bio problem da stranac igra za nas. Međutim, mi smo košarkaška nacija i svi mislimo da je reprezentacija naša lična stvar i, da se razumemo, tako treba i da bude. Mi smo narod koji ide iz ekstrema u ekstrem, ali mislim da nije vreme za stranca u reprezentaciji. Ne kažem da neće toga biti, ali sada nije vreme za to”, rekao je Danilović u intervjuu za “Blic”.

Danilović je govorio i o Nikoli Jokiću, kao i šansama Srbije na Olimpijskim igrama. Naravno, ukoliko se “orlovi” kvalifikuju.

“On se igra košarke! I to je najbolje kod njega! Jer on košarku ne gleda kao moranje, ne stavlja sebi dodatno opterećenje. Fenomenalan je! Ja se iskreno nadam da će ta generacija koja je na Svetskom prvenstvu, na kojem smo svi zakazali, bila peta imati šansu da ispravi rezultat na Olimpijskim igrama u Tokiju. To će im biti druga šansa. I Jokić i Bogdanović i cela ta ekipa, samo daj bože da budu zdravi i da mogu da dođu zbog svojih obaveza u NBA, imaće šansu za popravni. Svi će da vam kažu da je igranje za reprezentaciju nešto najlepše što može da vam se desi. Otići na olimpijske igre je vrhunac svakog sportiste, još ako osvojite medalju, to je sjajna stvar”, istakao je Danilović.

Kvalifikacioni turnir u Beogradu je na programu od 29. juna do 4. jula.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Juventusu prijeti drakonska kazna – izbacivanje u drugu ligu

Zeljka

“Nadam se da Španija neće znati šta da radi s loptom”

Zeljka

Đoković na listi za Australijan open – poznato i koji je nosilac

Zeljka

Ostavite komentar