6. Februara 2020.

Danica Krstić se “udala” u spotu

Big Portal

Mlada zvezda etno muzike, pevačica Danica Krstić predstavila je novi singl pod nazivom „Svatovi“ i autentičan video spot, kojim je želela da podseti na to kako je izgledala stara srpska svadba. U venčanici, ruku pod ruku sa zgodnim mladićem i folklornom grupom, Danica je svoj raskošni pevački talent pretočila u pitku priču o zaljubljenom paru, a pesmom „Svatovi“ pred publiku donela spoj tradicionalne muzike i modernog zvuka.

  • Pesma je malo modernija nego što je publika navikla od mene, ali smatram da smo balans uspeli da postignemo tekstom karakterističnim za etno muziku i spotom, kojim sam poželela da gledaoce podsetim kako je izgledala tradicionalna srpska svadba. Nije mi bilo teško da se posvetim istraživanjima i da uz literaturu sa Muzičke akademije, gde studiram etnomuzikologiju, napravim malu rekonstrukciju srpske svadbe iz 18. veka – kaže Danica za „Novosti Online”.

Singlom „Svatovi“ mlada pevačica nastavlja svoj projekat „Balkan koncept“ koji je započela ovog leta saradnjom sa grupom Divanhana, sa kojom je snimila i objavila singl „Voće rodilo“. Projekat okuplja najbolje muzičare, kompozitore i stvaraoce u domenu etno muzike sa prostora Balkana. Pesma „Svatovi“ nastala je u Skoplju, u studiju čuvenog Nikole Micevskog, koji je poznat po saradnji sa Karolinom Gočevom, ali i po obradama tradicionalnih pesama, od kojih se izdvaja „Ja izlezi Đurđo“ grupe „Next Time“. U proverenu ekipu saradnika Danica je uvrstila i tekstopisca Miloša Žuću Smiljanića.

Foto: Duo Digital Media

Spot za pesmu „Svatovi“ sniman je na skrivenoj lokaciji u blizini Aleksandrovca, u etno selu „Slatkovac“, čije su kulise na najbolji način upotpunile poruku koja nosi ova numera.

Mlada pevačica ne krije da je ovo samo jedna od pesama, koja će se naći na njenom drugom albumu koji će biti objavljen do kraja ove godine.

Foto: Dušan Petrović

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare