Danas zasjedanje Doma naroda Parlamenta BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas zasjedanje Doma naroda Parlamenta BiH

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas bi trebali izabrati članove stalnih komisija tog doma – Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet te Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Članovi Ustavnopravne komisije trebali bi biti: Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Bariša Čolak i Lidija Bradara.

U Komisiju za finansije i budžet trebali bi biti imenovani: Amir Fazlić, Denis Bećirović, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lidija Bradara i Marina Pendeš.

Komisiju za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda trebali bi činiti: Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Dušanka Majkić, Mladen Bosić, Marina Pendeš i Zlatko Miletić.

Po završetku redovne, planirana je hitna sjednica Doma naroda na kojoj bi se, pored ostalog, trebao naći Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, koji je u srijedu usvojio Predstavnički doma državnog parlamenta.

Dom naroda bi, pored ostalog, trebao razmatrati i više finansijskih sporazuma, kao i izvještaje o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. i 2018. godinu te o finansijskoj reviziji izvršenja Budžeta institucija BiH za 2017. i 2018. godinu.

(Fena)

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar