Danas vakcine za policiju, sljedeći na redu prosvjetari - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas vakcine za policiju, sljedeći na redu prosvjetari

U Banjaluci će danas biti vakcinisana prva grupa radnika u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, njih dvadesetak, od oko 7.000 zaposlenih koliko ima u ovom ministarstvu.

Vakcinacija će se se obaviti u prostorijama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Riječ je o trećoj fazi imunizacije stanovništva koja je svakodnevno izložena povećanom riziku zbog velikog broja kontakata, a koja je počela u petak vakcinacijom tridesetak medijskih radnika.

Prema podacima MUP RS, ukupan broj policijskih službenika je oko 6.000, dok je ostalih zaposlenih u okviru ovog ministarstva oko 1.500.

Nijedna faza još nije gotova.I dalje ase priljavljuju medicinski radnici,građani strariji od 65 godina i hronični bolesnici. Kako ni ostalp ostanovništvo ne bi predugo čekali odlučili smo da započnemo treću fazu. U ovom momentu treća faza obavljaće se samo u Institutu i našim regionalnim centrima, dok je u domovima zdravlja akcenat na završavanju prve i druge faze – precizirala je epidemiolog Jela Aćimović.

Iz Instituta su najavili da će u toku ove sedmice početi i vakcinacija prosvjetnih, radnika Uprave za inspekcijske poslove, kao i određenog broja zaposlenih u privrednim subjektima.

Nadležni naglašavaju da je i dalje važno poštovati epidemiološke mere koje su na snazi, održavanje fizičke distance, dezinfekcija i pojačana lična higijena.

U Republici Srpskoj do sada je vakcinisano 28.000 ljudi. Samo prvu dozu primilo je 59.000 građana.Od danas kreće imunizacija i Fajzer vakcinom.

Danas objavljeno

Nesreća u Prijedoru, poginuo prilikom sječe stabla u šumi

M.

U Londonu počinje dvodnevno ročište o izručenju Asanža SAD

M.

Banjaluka: Policajac spasio ženu koja je skočila u Vrbas

M.

Ostavite komentar