Danas u Hrvatsku najviše ušlo građana iz BiH - BIGportal.ba
Region Vijesti

Danas u Hrvatsku najviše ušlo građana iz BiH

O ulasku u Hrvatsku na graničnim prelazima odlučuje granična policija u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, rekao je u ponedjeljak hrvatski ministar unutrašnjih poslova i voditelj Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović.

U Hrvatsku je do ponedjeljka u 13 sati ušlo 667 stranih državljana – 285 slovenskih državljana, 20 austrijskih i 60 državljana trećih zemalja, od kojih je najveći dio iz Bosne i Hercegovine, rekao je Božinović.

“Prvi put čujem da bi Hrvati bili u drugoj poziciji u odnosu na druge članice Europske unije. Svaka država mora obezbijediti kako se uslovi moraju ispuniti. Austrija može odlučiti šta su uslovi za ulazak u Austriji”, odgovorio je Božinović upitan za probleme hrvatskih državljana s karantinom pri povratku u Austriju.

Ministar je istakao da je dosad zabilježeno 600 zahtjeva putem novootvorene e-mail adrese Direktora za granice, gdje se stranci unaprijed informiraju mogu li, zbog razloga koje navode, ući u Hrvatsku.

“Nije moguće uvijek i svaku situaciju predvidjeti. Ako imate poziv na poslovni sastanak, naravno da će vas pustiti. Ako situacija ne bude jasna, najbolje je da pošalju upit Upravi za granice Direktora policije te da odgovor pokažu na granici”, precizirao je Božinović, prenosi Hina.

(Fena)

Danas objavljeno

Srpski virusolog: Velika šansa da je pojava omikrona zapravo kraj pandemije

M.

Građani BiH od marta teško do novog pasoša

M.

Srbija: Građani na referendumu rekli “da” ustavnim promjenama

M.

Ostavite komentar