Danas se sastaju Bajden i Džonson, a ovo je tema - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Danas se sastaju Bajden i Džonson, a ovo je tema

Britanski premijer Boris Džonson i američki predsjednik Džozef Bajden iznijeće danas, tokom razgovora u Londonu, zajedničku viziju za “održivi globalni oporavak” od pandemije korona virusa.

Uoči sastanka, iz Dauning strita je saopšteno da će se sastanak fokusirati na klimatske promjene, bezbjednost, globalni trgovinski sistem i odbranu demokratije, a pozabaviće se i pitanjima kako da se bezbjedno putuje po svijetu.

Najavljeno je da će razgovarati i o Sjevernoj Irskoj, neslaganjima EU i Velike Britanije oko implementacije Bregzit protokola i drugim temama.

Kako prenosi Skaj njuz, očekuje se da će se dvojica lidera složiti oko toga što je najavljeno kao nova Atlantska povelja – odgovor na deklaraciju o poslijeratnoj saradnji između Vinstona Čerčila i predsjednika Frenklina Ruzvelta iz 1941.

– Dok su Ruzvelt i Čerčil razmatrali kako da se pomogne svijetu da se oporavi od rata, danas se moramo baviti sasvim drugačijim, ali ne manje zastrašujućim izazovom – kako da se se bolje oporavimo od pandemije korona virusa, rekao je Džonson uoči sastanka.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar