Danas sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića

U Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak predsjednika SNSD Milorada Dodika, HDZ Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića na kojem bi trebalo da bude riječi o imenovanjima i o budžetu institucija BiH za ovu godinu.

Sastanak će biti održan u 13 časova u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će na današnjem sastanku sa Čovićem i Izetbegovićem razgovarati o imenovanjima, te da je SNSD zainteresovan za dva mjesta – Regulatornu agenciju za komunikacije BiH i Agenciju za istrage i zaštitu BiH.

– Tamo ima već oko pet, šest mjesta koja popunjavaju Bošnjaci i Hrvati i koja, isto tako, treba da budu stavljena pred Savjet ministara i to pitanje bude završeno – rekao je Dodik juče novinarima u Banjaluci.

On očekuje da budu dogovorena ranije utvrđena imenovanja, odnosno da ne bude više blokada u vezi sa tim.
– Eventualno, ako se strane dogovore da nešto mijenjaju ili urade na pojedinačnim mjestima da to otvore i pokušaju riješiti u budućnosti – rekao je Dodik.

I Izetbegović je rekao je da se nada da će na današnjem sastanku sa Dodikom i Čovićem biti dogovorene kvote o svim imenovanjima, uz napomenu da je to trebalo odavno uraditi.

– Mi moramo odrediti kvote, moramo znati šta pripada Bošnjacima, šta Srbima, a šta Hrvatima. Ne možemo to izbjegavati. Po meni, to je trebalo odavno uraditi, a ne izmišljati problem – rekao je juče Izetbegović.

On je naglasio da svakome treba prepustiti da imenuje kadar iz svoje kvote, kao i da ne bi trebalo “lomiti koplja”, već raditi prema Ustavu i onako kako zakoni nalažu.

Izetbegović je rekao da će sa liderima SNSD-a i HDZ-a razgovarati i o budžetu institucija BiH za ovu godinu, te da ga zbunjuju Čovićeve izjave da budžet treba ići u redovnu parlamentarnu proceduru.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

Lažne dojave o bombama širom Hrvatske

M.

Zvaničnici EU: Važno da Vučić dođe u Tiranu, samit za članstvo Zapadnog Balkana

M.

Ostavite komentar