Danas posebna sjednica NSRS na Dodikov zahtjev - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas posebna sjednica NSRS na Dodikov zahtjev

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana danas u Banjaluci, a predloženim dnevnim redom je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH koji su veoma štetni po vitalne interese Republike Srpske.

Na predloženom dnevnom redu je izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Zaključaka i Odluka Predsjedništva BiH, usvojenih na 22. redovnoj sjednici održanoj 18. oktobra, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Poslanici bi, između ostalih, trebalo da se izjasne i o zaključcima o otvaranju Ambasade Azerbejdžana u Sarajevu i kancelarije Ambasade Ruske Federacije u BiH u Banjaluci, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i Odluka o prihvatanju Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Republike Turske o uzajamnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka koji se odnosi na Sporazum u oblasti odbrambene industrije.

Kolegijum Narodne skupštine je odlučio da će posebna sjednica, koja je zakazana na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, početi u 12.00 časova.

Danas objavljeno

Par pobjegao iz karantina, uhapšen na aerodromu

M.

Japan zabranio ulazak stranim državljanima

M.

U Austriji potvrđen omikron soj korona virusa

M.

Ostavite komentar