Danas parastos za poginule u odbrani zapadnih granica Republike Srpske - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas parastos za poginule u odbrani zapadnih granica Republike Srpske

U Kozarskoj Dubici danas će biti obilježeno 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije.

U 10.00 časova kod Spomen-krsta u porti hrama Svete Petke biće služen parastos svim poginulim borcima i stradalim civilima, nakon čega će republičke i opštinske delegacije položiti vijence i cvijeće.

Obilježavanju 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije u Kozarskoj Dubici prisustvovaće i predsjednik Skupštine opštine Bela Palanka Aleksandar Pejčić.

Iz Organizacionog odbora za obilježavanje tog događaja rečeno je da će se prilikom obilježavanja biti poštovane higijensko-epidemiološke mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

Odbrana zapadnokrajiških opština od hrvatske agresije smatra se događajem značajnim za odbranu Republike Srpske i odlukom Vlade Srpske svrstan je među najznačajnije datume novije istorije.

U agresiji Hrvatske vojske 18. i 19. septembra 1995. godine na području zapadnokrajiških opština, odnosno Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice ubijena su 106 lica. Naselja i gradovi su pretrpjeli velika razaranja i štetu koja se, prema podacima komisija, u Kozarskoj Dubici procjenjuje na 50,4 miliona KM.

Danas objavljeno

Borba protiv ilegalne migracije: Jačanje snaga na granici

M.

Pandemija će se završiti kada svijet to odluči

M.

Eksplozija i požar u rafineriji nafte u Nigeriji, 25 žrtava

M.

Ostavite komentar