Danas oblačno i prohladno vrijeme - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas oblačno i prohladno vrijeme

Danas će biti promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i prohladno.

Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na jugu do 13, na planinama od minus dva stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorolokog zavoda.

U ponedjeljak, 13.01.2020., u većem dijelu zemlje se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U utorak, 14.01.2020., Pretežno oblačno veći dio dana. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

U srijedu, 15.01.2020., u većem dijelu zemlje prognozira se dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini i na planinama pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom niža maksimalna dnevna temperatura zraka.

U četvrtak, 16.01.2020., u većem dijelu zemlje prognozira se dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini i uopšte na jugu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Danas objavljeno

Ruska mornarica počela vojne vježbe u Crnom moru

M.

Tužilštvo BiH će istraživati ubistvo Davida Dragičevića i prikrivanje zločina

M.

Trivićeva traži da se srednjoškolci vrate u učionice

M.

Ostavite komentar