Danas o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da se razmatra Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja zakazana je za danas u Banjoj Luci.

Vanredno stanje uvedeno je početkom aprila usljed situacije nastale širenjem korona virusa.

Na predloženom dnevnom redu 13. posebne sjednice je i Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za ovu godinu, po hitnom postupku.

Rebalans budžeta iznosi tri milijarde i 613 miliona KM, što predstavlja uvećanje od 188 miliona KM, odnosno 5,5 posto u odnosu na sredstva planirana budžetskim okvirom za ovu godinu.

Ministarstvu zdravlja povećan je budžet za 29 posto, sa 213,5 na 274,5 miliona KM, a po osnovu rasta transfera Fondu zdravstvenog osiguranja usljed pandemije virusa korona.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i izmjenu Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020., koje je sa 315 miliona povećano na 678 miliona KM.

Na predloženom dnevnom redu je i potvrđivanje akata koje je donijela predsjednica Željka Cvijanović za vrijeme vanrednog stanja, kao i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci, za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina.

Zasjedanje parlamenta biće održano u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja, kako su rekli iz Narodne skupštine, zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

(Fena)

Danas objavljeno

Nova pravila za ulazak u Hrvatsku

M.

Stevandić napao Krivokapića, pa se obrukao!

M.

Rusija: Povlačimo se; NATO: Žao nam je

M.

Ostavite komentar