17. Aprila 2021.

Danas novi protest u Sarajevu, građani traže smjenu vlasti i nabavku vakcina

Big Portal

Prethodno, u 10:45, mjesto okupljanja za vozače je plato ispred Željezničke stanice, gdje će se vršiti podjela transparenata i formiranje kolona. Potom će uslijediti protestna vožnja do raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića i dalje do raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Vrbanja.

Organizator je pokret “Ženski marš-borba za život”, a na današnjem protestu najavljeno je obraćanje predstavnika te incijative te doktora Bakira Nakaša i Edine Gugać.

Ovoga puta od državnih i federalnih parlamentaraca zahtjevaju smjenu smjenu Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH i imenovanje novih saziva izvršne vlasti, koji će u roku od 14 dana predstaviti jasan i provodiv akcioni plan borbe protiv pandemije koronavirusa i upravljanja krizom.

Organizatori su zamolili građane koji žele podržati proteste da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Kako su najavili, incijativa “Borba za život”, koja je prerasla u pokret “Ženski marš”, svakodnevno dobija sve veću podršku građana. Podršku su, kako navode, iskazali s brojnih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prosvjetni radnici iz USK, Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti BiH…

Klix.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare