Danas novi protest u Sarajevu, građani traže smjenu vlasti i nabavku vakcina - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas novi protest u Sarajevu, građani traže smjenu vlasti i nabavku vakcina

S obzirom da nisu ispunjeni zahtjevi s prethodnog, održanog 6. aprila, u Sarajevu će danas, ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH, s početkom u 12:05, biti održan novi protest kojim građani traže nabavku vakcina.

Prethodno, u 10:45, mjesto okupljanja za vozače je plato ispred Željezničke stanice, gdje će se vršiti podjela transparenata i formiranje kolona. Potom će uslijediti protestna vožnja do raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića i dalje do raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Vrbanja.

Organizator je pokret “Ženski marš-borba za život”, a na današnjem protestu najavljeno je obraćanje predstavnika te incijative te doktora Bakira Nakaša i Edine Gugać.

Ovoga puta od državnih i federalnih parlamentaraca zahtjevaju smjenu smjenu Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH i imenovanje novih saziva izvršne vlasti, koji će u roku od 14 dana predstaviti jasan i provodiv akcioni plan borbe protiv pandemije koronavirusa i upravljanja krizom.

Organizatori su zamolili građane koji žele podržati proteste da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Kako su najavili, incijativa “Borba za život”, koja je prerasla u pokret “Ženski marš”, svakodnevno dobija sve veću podršku građana. Podršku su, kako navode, iskazali s brojnih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prosvjetni radnici iz USK, Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti BiH…

Klix.ba

Danas objavljeno

Šta piše u krivičnoj prijavi protiv Dijane Hrkalović?

M.

Objavljen dokument od 1.078 stranica: Osudio hiljade na smrt – optužnica za ubistvo?

M.

“Budite zgroženi”: Beskućnik sliovao ženu u vozu, putnici snimali mobilnim telefonima

M.

Ostavite komentar