Danas je taj dan - stiže "ajkula" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Danas je taj dan – stiže “ajkula”

Džef Bezos, najbogatiji čovek sveta i osnivač Amazona, trebalo bi danas da se povuče sa funkcije generalnog direktora te gigantske platforme za onlajn trgovinu.

On je 27 godina proveo na čelu kompanije.

Bezos, koji sa imovinom vrednom oko 189 milijardi dolara zauzima prvo mesto na Forbsovoj rang listi najbogatijih ljudi na svetu, objavljenoj početkom ove godine, najavio je odlazak sa mesta generalnog direktora Amazona u februaru, kako bi se posvetio svom kosmičkom preduzeću Blu Oridžin, piše Raša tudej.

Amazon, koji je davnih 1990-ih počeo da radi kao onlajn knjižara, izrastao je tokom poslednje dve i po decenije u jednu od najvrednijih kompanija na svetu kojima se trguje na berzi, s tržišnom kapitalizacijom od 1,7 biliona dolara.

Bezos planira da zadrži vlasnički udeo od 10,3 posto u kompaniji, kao i mesto izvršnog predsednika upravnog odbora Amazona.

Mesto glavnog izvršnog direktora Amazona predaće Endiju Džesiju, koji se kompaniji pridružio 1997. godine i koji trenutno vodi Amazonov sektor računarstva u oblaku. Džesi je opisan kao “ajkula koja će namirisati kap krvi sa 100 milja daleko ako niste spremni”.

U međuvremenu, Bezos planira da se pridruži posadi kosmičkog broda-kapsule Nju Šepard njegove svemirske kompanije na prvom putničkom letu u vasionu, koji je zakazan za 20. jul, na godišnjicu sletanja Apola 11 na Mesec 1969. godine.

Danas objavljeno

Ona sve uspije naplatiti: Pripreme za vjenčanje bogatašice Paris Hilton moći ćemo gledati uživo

Vanja A

DNK analizom otkriven praunuk poglavice Bik Koji Sjedi

Vanja A

Film “Dina” ima problem – i on traje 7 minuta

Zeljka

Ostavite komentar