Danas glasanje o razmatranim tačkama u NSRS - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas glasanje o razmatranim tačkama u NSRS

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas raspravu o Nacrtu zakona o zaštiti mentalnog zdravlja.

Rasprava o ovom zakonskom rješenju počela je sinoć.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se ovim zakonskim rješenjem definišu prava i obaveze u zaštiti mentalnog zdravlja, medicinske mjere, povjerljivost podataka iz medicinske dokumentacije i evidencije lica sa ovim smetnjama.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o liječenju neplodnosti postupcima biomedicinske potpomognute oplodnje i o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti.

Planirano je i da se sutra glasa o apsolviranim tačkama zasjedanja.

Tokom jučerašnjeg rada razmotrene su izmjene i dopune zakona o nusproizvodima životinjskog porijekla, investicionim fondovima te posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, kao i o socijalnoj zaštiti.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je cilj izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti da licima sa invaliditetom koja se nalaze u najtežem socio-ekonomskom položaju bude obezbijeđeno pravo na ličnu invalidninu kao novčanu pomoć.

Jučerašnja rasprava je, kao i mnogo puta do sada tokom zasjedanja parlamenta, odstupala od tačaka dnevnog reda, uz međusobne optužbe parlamentaraca vladajućih stranaka i opozicije da je prekršen poslovnik, izrečene uvrede ili se u raspravi zadire u privatni život.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(Agencije)

Danas objavljeno

Džonson prijavljen: Išao na zabave za vrijeme lokdauna

M.

Potpuna blokada centra Beča; na ulicama 1.200 policajaca

M.

Teška nesreća u Mostaru: Iz smrskanog “golfa” vatrogasci izvlačili povrijeđene

M.

Ostavite komentar