Danas drugi krug glasanja za gradonačelnika Mostara - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas drugi krug glasanja za gradonačelnika Mostara

Mostarsko Gradsko vijeće danas će nastaviti prvu sjednicu na čijem dnevnom redu je drugi krug glasanja za gradonačelnika Mostara uprkos odluci OHR-a da poništi prvi krug.

U saopštenju iz Gradskog vijeća, koje je potpisao predsjednik Ivan Zelenika (HDZ BiH), navedeno je da se Vijeće, prema propisanim procedurama, odlučilo za nastavak sjednice.

Zelenika navodi da će drugi krug glasanja za izbor gradonačelnika Mostara biti održan na sjednici sa početkom u 13.00 sati u Gradskoj vijećnici.

Zelenika se za sazivanje sjednice poziva na član 100 stav dva Poslovnika Gradskog vijeća.

Konstitutivna sjednica Gradskog vijeća prekinuta je 5. februara nakon prvog kruga glasanja za gradonačelnika pošto su vijećnici iz Koalicije za Mostar napustili zasjedanje.

U drugi krug za gradonačelnika tada je prošao Mario Kordić, kandidat HDZ-a sa 14 glasova i kandidat Koalicije za Mostar Zlatko Guzin sa 11 glasova.

Misija OEBS-a, Delegacija EU, specijalni predstavnik EU u BiH, ambasade Velike Britanije i SAD, te OHR juče su pozvali Gradsko vijeće Mostara da ponovi prvi krug glasanja za gradonačelnika.

U zajedničkom saopštenju oni su tražili da se proces vrati na poziciju koja je u skladu sa gradskim Statutom, odnosno da glasanje bude tajno.

N1

Danas objavljeno

Fon der Lajen: Brisel neće dozvoliti Varšavi da ugrozi evropske vrijednosti

M.

10 ratnih brodova prošlo kroz moreuz: Japan pomno prati

M.

Šetao ulicama prije napada; Objavljen snimak ubice poslanika Dejvida Ejmsa

M.

Ostavite komentar