Hitna sjednica Doma naroda BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Hitna sjednica Doma naroda BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sazvao je prvu hitnu sjednicu Doma naroda za danas. Bosna i Hercegovina bi mogla ostati jedina od 47 zemalja članica Savjeta Evrope ukoliko danas ne bude riješeno pitanje slanja bh. delegacije u Parlamentarnu skupštinu te panevropske organizacije. Na predloženom dnevnom…

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sazvao je prvu hitnu sjednicu Doma naroda za danas. Bosna i Hercegovina bi mogla ostati jedina od 47 zemalja članica Savjeta Evrope ukoliko danas ne bude riješeno pitanje slanja bh. delegacije u Parlamentarnu skupštinu te panevropske organizacije.

Na predloženom dnevnom redu je izbor članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH – Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet i Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Predviđeno je i imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

SNSD je najavio otvoreni bojkot, te su iz te stranke najavili da neće prisustvovati ovoj sjednici.

Borjana Krišto, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, upozorila je da nije moguće imenovati članove parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope sve dok ne bude održana sjednica Zajedničkog kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda, na kojoj će biti utvrđeni kriteriji za izbor članova.

“To ne može uraditi niti jedan pojedinac ili politička stranka. Svi se moramo ponašati odgovorno i raditi svoj posao kako bismo mogli očekivati određeni ishod”, rekla je Krišto.

Crnadak i Štefanek su, pak, pozvali sve političke partije da imenuju parlamentarnu delegaciju, a Štefanek je ponovio opredjeljenje Savjeta Evrope da BiH učestvuje u radu i odlučivanju unutar njenih tijela.

Ministarstvo inostranih poslova upozorilo je Savjet ministara BiH da je danas posljednji rok za dostavljanje liste.

BN TV

Danas objavljeno

Tragedija kod Modriče: Prije puta pokušao zavrnuti vodu u šahtu, pa upao u njega i utopio se

M.

Velika akcija SIPA-e na području Tuzlanskog kantona, pretresi na 12 lokacija

M.

Jak zemljotres pogodio Tajvan

M.

Ostavite komentar