Dan bez automobila: Svi na bicikl, bogate nagrade za učesnike - BIGportal.ba
Banja Luka

Dan bez automobila: Svi na bicikl, bogate nagrade za učesnike

Biciklijada pod nazivom „Dva su točka dovoljna“ biće održana danas kroz Banjaluku, u organizaciji Banjalučke kritične mase i Centra za životnu sredinu, uz podršku Grada.

Registracija učesnika je u 17 časova na parkingu kod „Kraša“, a start je zakazan za 18 časova.

-Nakon biciklijade, za sve učesnike pripremljena je tombola sa bogatim nagradnim fondom. Među glavnim nagradama su električni bicikl i trotinet koje je obezbijedila Evropska unija u BiH, zatim bicikl koji poklanja Grad Banjaluka, te druge vrijedne nagrade – poručuju iz Gradske uprave.

Naime, danas se obilježava Dan bez automobila kao centralni događaj Evropske sedmice mobilnosti. Banjaluka se i ove godine priključila zajedno sa 3.000 gradova iz cijelog svijeta obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti u nastojanju da se ukaže na značaj zdrave životne sredine, pješačenja, biciklizma, te na neophodnost manjeg korištenja automobila, a većeg korištenja javnog prevoza.

Bez saobraćaja u centru grada
Danas će u centralnoj gradskoj ulici biti obustavljen saobraćaj u periodu od 12 do 21 čas, na dionici od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Parka „Petar Kočić“ za sva vozila, osim za autobuse.

Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će regulisati i preusmjeravati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mjerenje aerozagađenja

Za vrijeme trajanja obustave biće izvršeno i mjerenje aerozagađenja pokretnom ekološkom stanicom u Parku “Petar Kočić”, kako bi se uporedili podaci aerozagađanja kada je saobraćaj obustavljen sa podacima kada se saobraćaj odvija.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Novac je problem: Trenutno nema sredstava za proslavu Nove godine na otvorenom

M.

Banjaluka ipak neće ostati bez jesenje sadnje

M.

Dugačak red ispred vakcinalnog punkta: Banjalučani u velikom broju došli po “Fajzer”

M.

Ostavite komentar