13. Januara 2021.

Daljinski upravljači Samsung TV će se puniti putem solarnih ćelija

Big Portal

Nerviranje je zagarantovano, ne samo zbog toga što nećete moći da promenite TV kanal, već što ćete morati i da odete do prodavnice i kupite baterije, pa će TV biti neoperativan duži vremenski period.

Samsung je na maestralan način riješio tu naizgled sitnu, ali suštinski veliku nelagodnost. Uz sve njihove modele televizora za 2021. godinu dobijaće se daljinski upravljači koji imaju ugrađene solarne ćelije za punjenje baterije.

Solar Cell Remote Control, moći će da se puni putem prirodne ili veštačke svetlosti (sijalica), ali će kao bekap varijantu imati i USB konektor za punjenje.

Ovo rješenje ne samo da je praktično, već je i ekološko.

Prema navodima kompanije, solarno punjenje u njihovim televizorima će u sedam godina (koliko je projektovano vreme radnog veka TV-a), uštedeti oko 99 miliona AAA baterija. To znači mnogo manje opasnog otpada koji bi mogao da završi u prirodi.

Ekološki aspekt se ne završava samo na tome. Sami daljinski upravljači takođe će biti u skladu sa ekološkim principima jer će 24 procenta od 31 grama plastike koje sadrži daljinac, biti napravljeno od recikliranog materijala.

Pored svega toga, Samsung planira i da od ove godine svoje televizore pakuje u eco-friendly kutije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare