"Dakle, ko laže?" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Dakle, ko laže?”

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova optužila je britansko ministarstvo odbrane i britansku ambasadu u Moskvi da šire laži.

I to o incidentu u Crnom moru kada je britanski razarač uplovio u ruske teritorijalne vode.

Ona je uporedila zvanične izjave britanske strane i navode novinara BBC koji je bio u trenutku incidenta bio na britanskom razaraču i potvrdio da je brod namerno ušao u ruske teritorijalne vode, prenosi TAS S.

“Dakle, ko laže: britansko ministarstvo odbrane, novinar britanskog BBC ili britanska ambasada u Moskvi? Evo odgovora. Ovog puta su to britansko ministarstvo odbrane i britanska ambasada. London je izgubio svoje manire. Savetujem britanskim partnerima da pokucaju ako žele “mirno da uđu” sledeći put”, napisala je Zaharova na svom Telegram nalogu.

Moskva je danas saopštila da je britanski razarač ušao u teritorijalne vode Rusije i da je ruska Crnomorska flota ispalila nekoliko hitaca upozorenja.

Sa druge strane, London tvrdi da je brod prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu sa međunarodnim pravom odbacujući navde Rusije da je ruska mornarica ispalila hice upozorenja.

Danas objavljeno

Munjevito širenje omikrona poziva na oprez

M.

“Rusija neće napasti Ukrajinu”

M.

Sudar kamiona sa 100 majmuna u Americi

M.

Ostavite komentar