Dah anđela opet osvježava: Ekskluzivno remasterizovano izdanje iz 1994. godine - BIGportal.ba
Ex Yu

Dah anđela opet osvježava: Ekskluzivno remasterizovano izdanje iz 1994. godine

Reizdanje albuma “Angel’s breath” Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube

REIZDANjE kultnog albuma Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube iz 1994. “Angel’s breath” pojavilo se u petak, pod etiketom “Kroacija rekordsa”. Ekskluzivno, limitirano reizdanje sa remasterizovanim snimcima trenutno se može kupiti kao disk, i na svim striming servisima. Bogato LP izdanje, 180-gramski papir, vinil u boji i kod za skidanje sa interneta, biće u prodaji tokom juna.

Mladenoviću, koji je preminuo 5. novembra iste godine, album “Angel’s breath” je bio poslednji diskografski zapis. Subotić je tragično nastradao 1999. tokom požara u Brazilu, gde je živeo, kad je pokušavao da sačuva trake iz svog studija.

Zajednička priča Milana i Sube počela je još 1985, u vreme uspona Mladenovićevog glavnog benda, EKV. Njih dvojica su, zajedno sa multimedijalnim umetnikom Goranom Vejvodom, počeli da pišu pesme za album koje su izveli na nekoliko koncerata u Beogradu. Pojedinačne obaveze svakog od njih dovele su, međutim, do brzog prestanka zajedničkog delovanja.

Početkom devedesetih, Subotić se preselio u Sao Paulo, gde je nastavio da radi kao muzičar i producent. U proleće ’94, Mladenović je došao kod njega, ne bi li ponovo pokrenuli priču i snimili pesme koje su još ranije nastale. Srpskom tandemu se na ovom izdanju priključio niz brazilskih muzičara. Vraćajući se iz Južne Amerike, Milan je prvo otišao u Pariz, gde je režirao spot za glavni singl sa ovog izdanja, pesmu “Crv”. Remasterizovani spot “Crv” preksinoć je premijerno prikazan.

– Više od godinu dana smo radili na pripremi reizdanja ovog albuma, koji je do sada bio dostupan samo kao limitirano izdanje na disku – ističu osnivači Zadužbine Milana Mladenovića. – U dogovoru sa Subotićevom porodicom, smatrali smo da “Angel’s breath” treba ponovo objaviti, jer predstavlja važan dokument stvaralaštva oba autora, i kruna je njihove dugogodišnje saradnje. Želja nam je bila da i nekoj novoj publici približimo ove pesme, i da ih učinimo dostupnim u osveženom izdanju, sa dobrim kvalitetom zvuka. Na ovaj način smo jedno umetničko remek-delo spasli od propadanja i zaborava, a na radost Milanovih i Subinih poštovalaca i svih ljubitelja kvalitetne muzike.

Foto: Vladimir Radojičić

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Igor proslavio rođendan, Severinina čestitka izostala!

Vanja A

Sve je spremno za najbolje izdanje Nektar Fresh Wave Festivala do sada!

Vanja A

Kako su Rene i Tarik izgledali ’98.? Snimak glumaca oduševio javnost

Vanja A

Ostavite komentar