28. Decembra 2022.

Dadilja Novakove djece: Nema tog trofeja koji je važniji od Stefana i Tare

Big Portal

 Nema tog trofeja koji je važniji od Stefana i Tare i nema veće utjehe od njihovog zagrljaja poslije razočaranja na terenu. Novak Đoković nebrojeno puta je istakao šta je svrha njegovog života, iako se mnogima čini da mu je jedini cilj da osvoji što više titula i zacementira poziciju na mjestu najboljeg na svijetu. Ali – prvo djeca, pa sve ostalo.

I prvi reket planete i njegova supruga Jelena posvećeni su roditelji. Taj „poziv“ shvatili su vrlo ozbiljno od prvog dana, što mogu da potvrde njihovi roditelji, prijatelji, ali i dadilje. Budući da Novak često odsustvuje od kuće i da svoje najdraže ne može uvijek da vodi na putovanja, posebno ona daleka, Jelena je ta koja preuzima ulogu stuba porodice. I apsolutno uživa u tome, otkriva blizak izvor.

https://www.instagram.com/p/Ck_IOZfjSH4/?utm_source=ig_web_copy_link

Iako njene vaspitne metode izazivaju oprečne reakcije javnosti, čvrsto se drži pravila i principa koje je kreirala zajedno sa suprugom. U njihovom domu batina nije iz raja izašla.

‒ Stefan i Tara su prva generacija djece u našoj porodici koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, baba i deda, Novakovi također. Vjerujem da to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista može promijeniti svijet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju historije i budućnosti – rekla je na jednom panelu.

https://www.instagram.com/p/ClJxfHzqIVa/?utm_source=ig_web_copy_link

Sedmogodišnjem Stefanu, koji je prošle godine krenuo u školu, pomaže da uradi domaće zadatke, a i tri godine mlađoj Tari rado otkriva tajne svijeta, uz izazovne zadatke kroz igru koji omogućavaju adekvatnu stimulaciju rada mozga. S obzirom na to da su i ona i Novak pobornici veganske ishrane, nastoje da zdrave navike prenesu i svojoj djeci. Iako im je na raspolaganju pomoć u kući, Jelena im često sama priprema ukusne obroke. Neke od njih možemo da vidimo na Instagramu. Mnoge mame slijede njen primjer, pa možemo slobodno da kažemo da je postala „role model“.

– Uz toliku posvećenost djeci mi im nismo potrebne – otkrila je jednom prilikom dadilja Novaka Đokovića, odnosno njegove djece.

https://www.instagram.com/p/ClOQ2N8jY0V/?utm_source=ig_web_copy_link

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare