Dačićeva direktiva pod oznakom "vrlo hitno" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dačićeva direktiva pod oznakom “vrlo hitno”

Srpske diplomate širom sveta dobile su izričitu direktivu iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Srpska diplomatska predstavništva dobila su direktivu da ulože sve napore kako bi se osujetili pokušaji Kosova da postane članica međunarodne policijske organizacije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol.

“Kosovo nema nikakve šanse za prijem u Interpol, doživeće katastrofu”, rekao je Dačić za današnju “Politiku” uoči današnje početka zasedanja Generalne skupštine Interpola u Čileu.

“Večernje novosti” su imale uvid u otvoreni telegram koji je iz Ministarstva spoljnih poslova poslat svim srpskim diplomatskim predstavništvima, i u kojem je Ivica Dačić pod oznakom “vrlo hitno” poslao jasne instrukcije.

U telegramu se naglašava da su sprečavanje daljih priznanja nezavisnosti Kosova i povlačenje postojećih, kao i onemogućavanje prijema Prištine u međunarodne organizacije pitanja od najvišeg nacionalnog interesa i trenutno glavni spoljnopolitički prioritet na kojem je angažovano čitavo srpsko rukovodstvo.

“U svetlu predstojećeg zasedanja Generalne skupštine Interpola u Santjagu, trenutno je apsolutni prioritet nastavak intenzivnog angažovanja diplomatsko-konzularne mreže kod svih članica”, navodi se u telegramu.

U dopisu Dačića se dodaje da je u slučaju da GS Interpola bude odlučivala o zahtevu Prištine za prijem, Srbiji važan glas svake države.

“Pojačani angažman neophodan je kod država čiji stavovi nisu čvrsti po pitanju podrške našoj poziciji”, navodi se u dopisu ministra Dačića, prenose “Novosti”.

Danas objavljeno

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Haos u Moskvi – srušen dio zida Kremlja

M.

Patrijarh u Banjaluci: Vi ste najbolji dokaz da Bog nije ostavio svoj vjerni narod

M.

Ostavite komentar