Dačić: Uvijek uz Srpsku i svoj narod - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dačić: Uvijek uz Srpsku i svoj narod

Srbija je uvijek uz Srpsku i svoj narod, izjavio je predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić koji je danas odlikovan Ordenom Republike Srpske na lenti.

Nakon što je primio odlikovanje od predsjednice Republike Srpske, Dačić je rekao da je primio dva odlikovanja u životu, jedno od predsjednika Rusije Vladimira Putina, a drugo od Republike Srpske za koje je rekao da mu je draže.

  • Sa ponosom ću nositi ovo drago odlikovanje – poručio je Dačić.

Dačić je podsjetio da je Srpska bila pravi odgovor na iskušenja sa kojima se njen narod suočio.

  • Njeno stvaranje je istorijsko dostignuće srpskog naroda. Dejtonski sporazum je djelo velikih sila Zapada i Srpska traži da se to sada poštuje. Moja poruka je budite istrajni u borbi za mir jer je srpski narod najviše stradao u svim ratovima u prošlom vijeku, svaki deseti u svijetu stradali je bio Srbin – rekao je Dačić.

Direktor Bezbjednosno-informativne agencije Srbije Bratislav Gašić, koji je odlikovan Ordenom Njegoša Prvog reda, rekao je da je ponosan na priznanje koje je dobio od predsjednice Republiike Srpske.

On je Republici Srpskoj poželio da bude dugoročna i uspješna na ponos srpskog i svih drugih naroda koji u njoj žive.

  • Ne treba se previše ostvrtati na poteškoće i prepreke geopolitičke, regionalne i lokalne prilike. Sve je to manje važno u poređenju sa realnošću da Republika Srpska slavi 30 godina svog postojanja i da je čvrsto utemeljena u svesti i volji srpskog naroda koji vekovima živi na ovom prostoru – istakao je Gašić.

Gašić je poručio da je čvrsta volja i poseban dug srpskog naroda najveća snaga Republike Srpske.

Ordenom Republike Srpske na lenti danas je predsjednica Srpske odlikovala predsjedika Skupštine Srbije Ivicu Dačić za rad i izvanredne zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća, kao i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa između Srbije i Republike Srpske.

Ordenom Njegoša Prvog reda za priznati javni rad i lične rezultate, zasluge u međunarodnoj saradnji, kao i doprinos u razvoju i jačanju sveukupnih odnosa između Srbije i Republike Srpske odlikovani su direktor Bezbjednosno-informativne agencije Srbije Bratislav Gašić i direktor “Pošta Srbije” Zoran Đorđević, nekadašnji ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, kao i ministar odbrane Srbije.

Predsjednica Republike danas je povodom 30 godina postojanja Republike Srpske i proslave Dana Republike dodijelila odlikovanja za doprinos stvaranju, očuvanju i razvoju Srpske.

Danas objavljeno

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS

Vanja A

Dodik: Srpska će uspostaviti agenciju za lijekove

Vanja A

Ostavite komentar