DAČIĆ U PARALIJI: “Letujte tamo gde vas vole” - BIGportal.ba
Region Vijesti

DAČIĆ U PARALIJI: “Letujte tamo gde vas vole”

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je zatvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji i poručio građanima Srbije da ljetuju “tamo gdje ih vole”, a Grčkoj zahvalio na tome što razumije probleme Srbije i što ne priznaje Kosovo.

Dačić je u Paraliju, kako kaže, došao privatno, na poziv lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, a u obraćanju pred velikim brojem turista i gostiju iz Srbije i Grčke rekao je da Srbi u Grčkoj nisu u stranoj zemlji, već u zemlji koja ih, pored Rusije, najviše voli.

– Vi ste u zemlji u kojoj se nalaze dvije velike srpske svetinje, Hilandar koji je izgradio Stefan Nemanja i “Plava grobnica”, groblje na Krfu, gdje počivanju heroji Srbije kojima je Grčka pružila utočište. Mi razvijamo dobre odnose između naše zemlje i bratske Grčke – rekao je sinoć Dačić.

On je pozvao građane Srbije da ljetuju tamo gdje ih vole i poručio “da ne ostavljaju novac tamo gdje ih mrze, gdje tuku Srbe samo zato što navijaju za Crvenu zvezdu”.

– Navijajte večeras za Zvezdu, ovde u Grčkoj niko neće da vas dira. U zemljama koje bi trebalo da nam budu “bratskije” od Grčke, pišu krivične prijave ako se pjeva “Tamo daleko”, ovdje će večeras igrati kolo i niko vas neće dirati – naveo je Dačić, nakon čega su prisutni, uz aplauz i ovacije, zapjevali “Tamo daleko”.

Dačić je rekao i da Grčka razumije probleme Srbije i da nije priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova, a govorio je i o tome što se mnogi u svijetu bune jer Beograd radi na povlačenju priznanja tzv Kosova.

– Borimo se za Srbiju, bez obzira koliko je to teško. Nama prijete što to radimo, saopštenja dolaze iz raznih zemalja, sa Kosova, ali mi ne radimo ništa protiv nekog drugoga, mi branimo svoje. Želimo miran život sa svima, ali im ne damo da otimaju srpsku zemlju – rekao je Dačić, piše Blic.

Marković je podsjetio da se Kancelarija JS u Paraliji svake godine zatvara krajem avgusta i rekao da je za pet godina tu kancelariju posjetilo 150.000 turista iz Srbije.

On je rekao i da će se založiti da Grčka nastavi da podržava Srbiju na evropskom putu i da Srbi budu najbrojniji turisti u Grčkoj.

Svečanom zatvaranju kancelarije prisustovao je i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević i sin Ivice Dačića Luka, a za vrijeme svečanosti, tokom koje su se igrala srpska kola, dio ulice bio je zatvoren za saobraćaj.

(Blic)

Danas objavljeno

Makedonija: VMRO-DPMNE proglasila pobedu u 18 opština

M.

Srpska lista proglasila pobjedu svih deset opština sa srpskom većinom

M.

Američkoj demokratiji prijeti nepovjerenje građana u političare

M.

Ostavite komentar