Dačić: Sutra se raspušta Narodna skupština Srbije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dačić: Sutra se raspušta Narodna skupština Srbije

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sutra biti raspuštena skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i poručio da mu je bila čast da bude predsjednik parlamenta.

Dačić je rekao da je od 3. avgusta 2020. do 14. februara skupština razmatrala i odlučivala o 435 tačaka dnevnog reda, da je donijela 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku.

Kako je napomenuo, u tom periodu je održano 67 sejdnica Narodne skupštine koja je zasjedala 136 dana.

Za vreme ovog mandata, bez obzira na primjedbe i sumnjičenja, skupština je uspjela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promjena Ustava, ukazao je Dačić.

Prema njegovim riječima, uspješno je vođen međustranački dijalog, a rezultat je da će sve stranke učestvovati na izborima i da niko neće moći da traži alibi u navodno lošim izbornim uslovima, iako će,kako kaže, takvih pokušaja biti.

Pokazali smo da se dijalog može i treba voditi u parlamentu, rekao je Dačić i podsetio da je skupština usvojila i Kodeks ponašanja poslanika.
Takođe, naveo je da je skupština pozitivno ocijenjena od strane evropskih institucija kada je riječ o broju zakona po hitnom postupku.

Zahvalio je svima na predanom radu.

– Ne znam da li će sutra biti kraj ili novi početak, ali želim svima da zahvalim na saradnji – rekao je Dačić i istakao da mu je bila čast da vodi parlament.

Obraćanje je završio riječima: Živela Srbija!

(Tanjug)

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar