Dačić preporučio Srbima da ne putuju u Veliku Britaniju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dačić preporučio Srbima da ne putuju u Veliku Britaniju

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić reagovao je na preporuku zvaničnog Londona građanima Velike Britanije da ne putuju na sjever Kosova.

Јa preporučujem Srbima da ne putuju u Veliku Britaniju dok je tamo ovaj politički haos, protesti i nestabilnost. Moram da budem ovako ciničan kad Velika Britanija pored albanskih terorista i džihadista na Kosovu upozorava licemerno svoje građane da ne idu u srpske sredine. Ne znam šta se to sprema za Sjever Kosova kad puštaju takva upozorenja – rekao je Dačić za RTS.

Srpski šef diplomatije je juče rekao da upozorenje Velike Britanije svojim građanima može da se odnosi na mogućnost izbijanja većih incidenata na toj teritoriji koji nisu povezani sa kriminalom.

Dačić u izjavi za televiziju Pink nije isključio mogućnost da te incidente izazovu oni sa “pomućenim razumom”, koji bi da vojno osvoje sjever Kosova.

Podsjetio je da to nije prvo takvo upozorenje i da je međunarodna zajednica i ranije to činila.

Prema njegovim riječima, upozorenja koja se odnose na sjever Kosova, nekada su i povezana i sa kriminalizacijom Srba koju sprovodi Priština, jer se stalno govori o tome da se na sjeveru KiM nalazi jedna kriminalna struktura i da je stanje tamo nestabilno.

Danas objavljeno

Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

M.

Vučićeva poruka: Nema povlaćenja! Pobijedićemo ih sve

M.

Kriminalcima smeta jaka Srbija na čelu sa Vučićem

M.

Ostavite komentar