"Dačić planira da se miješa u unutrašnju politiku SAD" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Dačić planira da se miješa u unutrašnju politiku SAD”

Majkl Karpenter, bivši savjetnik nekadašnjeg američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena, inače aktuelnog kandidata Demokratske stranke za predsjedničku nominaciju, ocijenio je da je najava šefa srpske diplomatije Ivica Dačić da će organizovati srpsku dijasporu u SAD kako bi na izborima podržala Donalda Trampa znak da želi da se miješa u američku unutrašnju…

Majkl Karpenter, bivši savjetnik nekadašnjeg američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena, inače aktuelnog kandidata Demokratske stranke za predsjedničku nominaciju, ocijenio je da je najava šefa srpske diplomatije Ivica Dačić da će organizovati srpsku dijasporu u SAD kako bi na izborima podržala Donalda Trampa znak da želi da se miješa u američku unutrašnju politiku.

“Srpski ministar spoljnih poslova planira da se miješa u američku unutrašnju politiku tako što će okupiti srpske Amerikance da podrže Trampa 2020.”, naveo je Karpenter na svom Tviter nalogu i podijelio Dačićevu izjavu.

Karpenter je dodao i da lično misli da Dačić čini veliku grešku, a kad je riječ o američkoj podršci evropskom putu Srbije, ona, po riječima Karpentera, treba da ostane rezultat dogovora dvije najveće partije u SAD.

Dačić je juče za “Srpski telegraf” izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsjedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trampu.

“Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji”, naveo je Dačić i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

TANJUG

Danas objavljeno

Lukajić sproveden u KPZ Tunjice

M.

Pronađen uginuli kit, jedan od najvećih viđenih na Mediteranu

M.

Prvi put ove godine: Sastaju se članice EU

M.

Ostavite komentar