7. Novembra 2022.

Dačić: Maske da padnu i da se vidi postoji li Briselski sporazum

Big Portal
  • Više nema vrdanja – ili će da se ponašaju u skladu sa Rezolucijom 1244 ili će da kažu otvoreno da su na strani Prištine. Ovo su vremena kada će morati to jasno da kažu. Istorijsko klatno se okreće – rekao je Dačić za RTS.

On je istakao da Srbija nije strana u sukobu i da se bori za zaštitu Briselskog sporazuma.

Odgovarajući na pitanje da li će Zapad moći da izvrši pritisak na Prištinu, šef srpske diplomatije kaže da ne zna da li mogu da izvrše pritisak, ali da niko u Srbiji ne vjeruje da oni ne mogu.

  • Ako SAD i EU ne mogu da izađu nakraj sa /premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom/ Kurtijem, onda ili je to njihova nemoć ili prećutna saglasnost – rekao je Dačić.

Dačić je poručio EU da je i njihova obaveza da se formira zajednica srpskih opština /ZSO/.

  • EU kažem da je i njihova obaveza da se formira ZSO, ne samo Kurtijeva. Ketrin Ešton /nekadašnji visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost/ je to potpisala, ako to ne stoji onda ste i mene prevarili – napomenuo je Dačić.

Komentarišući izlazak Srba iz institucija samoproglašenog Kosova, Dačić je rekao da je ovo istorijska odluka i da je podržava.

  • Ne treba da se pravdamo da li je donesena u dogovoru sa Beogradom ili ne. Ceo svet može da donosi odluke o Kosmetu, a kao Beograd ne može. Ovo je odluka Srba sa Kosova i Metohije – rekao je Dačić.

On je dodao da Priština misli “da su anestezirali Srbe i da oni samo što nisu prihvatili nezavisnost”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare