Dačić: Krivokapić će potpisati Temeljni ugovor sa SPC, nema izbora - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dačić: Krivokapić će potpisati Temeljni ugovor sa SPC, nema izbora

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je rekao da misli da će crnogorski premijer Zdravko Krivokapić potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom /SPC/ budući da nema izbora i jer je to narodna volja.

“Oni su pobedili na izborima, zahvaljujući tome što su to obećali i SPC i građanima Crne Gore, da će prekinuti diksirminatorski odnos države prema SPC”, rekao je Dačić.

On je podsjetio da država Crna Gora samo sa SPC nije potpisala ugovor kakav ima sa ostalim vjerskim zajednicama u toj zemlji.

“Kako neko može da opravda zašto toga još nema i zašto ga neće biti, ako ima sa drugim potpisan ugovor? Zato mislim da Krivokapić nema izbora i da je to pitanje narodne volje”, rekao je Dačić za TV “Pink”.

On kaže da je Srbija nakon izbora novog rukovodstva u Crnoj Gori očekivala diskontinuitet od politike Mila Đukanovića, koja nije bila u skladu sa crnogorskim interesima.

“Crnogorski, narodni, državni interes nije suprotstavljen sprskim interesima. Namerno se stvara atmosfera da je Srbija neka pretnja Crnoj Gori. Koja i kava je to Srbija pretnja Crnoj Gori? Nema nikakve pretnje”, naglasio je Dačić.

On je napomenuo da su Srbi i Crnogorci uvijek bili zajedno i istakao da je svako ko radi protiv tog zajedništva – neprijatelj i Srba i Crnogoraca.

“Mi smo svi iz jednog plemena, odnosno svi smo potekli i potičemo i živimo u okruženju gde do pre neku godinu niko nije postavljao pitanje ko se kako izjašnjava”, rekao je Dačić.

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar