Dačić: Kao da svima odgovara da Kosovo ne bude na dnevnom red - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dačić: Kao da svima odgovara da Kosovo ne bude na dnevnom red

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je da, bez obzira što se o kandidaturi takozvanog Kosova za članstvo u Savetu Evrope dosta govorilo, izgleda da je svima u ovom momentu odgovaralo da to baš ne bude odmah na dnevnom redu i dodao da će se o tome vjerovatno tek na jesen nešto više znati.

Dačić je novinarima u Strazburu, posle sednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kojoj je učestvovao kao šef delegacije srpskog parlamenta, kazao da pitanje “Kosova i njihova kandidatura za članstvo u Savetu Evrope” još nije ušlo u proceduru.

“Izgleda da je svima u ovom momentu odgovaralo da to baš ne bude odmah na dnevnom redu, tako da ta tema još nije došla na sednicu Komiteta ministara. Pre nego što Parlamentarna skupština Saveta Evrope pokrene proceduru, o tome bi trebalo da pokrene temu Komitet ministara spoljnih poslova zemalja članica Saveta Evrope”, pojasnio je Dačić.

Kako navodi, u međuvremenu se čulo da tzv. Kosovo traži neki poseban status specijalnog gosta ili nešto što bi ih pripremalo i dalo mogućnost da bude deo PS SE.

“Ali, do te inicijative nije došlo, tako da u svakom slučaju imaju pravo da učestvuju kao gosti posmatrači u nekim radnim telima, ali za sada nema promene u njihovom statusu. Kada će to biti, o tome će se verovatno tek na jesen nešto više znati”, kaže Dačić.

Osvrćući se na neposredni povod njegovog učešća na trećem redovnom zasedanju i 17. sednici PS SE, na kojem je predstavljen Izveštaj o izborima u Srbiji 3. aprila, posmatračke misije PS SE, Dačić navodi da uvek ima određenih političkih grupacija koje imaju određene primedbe.

Ipak, primećuje da je od velikog značaja to što je šef misije PS SE i autor Izveštaja Aleksandar Pocej rekao da je njihov zaključak da su izbori sprovedeni u demokratskoj atmosferi.

RTS.

Danas objavljeno

Španija: Povrijeđeno više putnika u šumskom požaru

M.

Nakon udesa u Bugarskoj čak i ljekari koji nisu bili na dežurstvu su stigli u bolnicu

M.

Bombaški napadi na Tajlandu, povrijeđeno sedam osoba

M.

Ostavite komentar