21. Oktobra 2021.

Dačić: Grčka neće priznati nezavisnost Kosova

Big Portal

“I predstavnici vlasti, odnosno predsednik parlamenta, šef opozicije, arhiepiskop, svi govore isto, a to je da Grčka neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Na nama je da tu temu stalno držimo aktivnom, odnosno da postavljamo tu vrstu pitanja jer je to za nas od velikog značaja”, kazao je Dačić.

Predsjednik parlamenta, koji u Atini učestvuje na konferenciji predsjednika Parlamenta u organizaciji Savjeta Evrope, kazao je da je arhiepiskop Jeronim veoma važna ličnost ne samo u pravoslavnom svijetu, već i u društvenom životu Grčke.

“U otvorenom razgovoru arhiepiskop Jeronim mi je rekao da on smatra da je Kosovo polje, kako KiM u Grčkoj zovu, važno za Srbe kao što je za Grke Akropolj”, kazao je Dačić.

Dodaje da mu je arhiepiskop pružio uvjeravanje da je pozicija Grčke, bar što se tiče pravoslavne crkve, odnosno Arhiepiskopije, po pitanju KiM veoma stabilna.

Govoreći o sastanku sa predsjednikom Helenskog parlamenta Tasusoulasom, Dačić kaže da su dogovorili i da do kraja godine njegov grčki kolega dođe u posjetu Srbiji jer je, kako dodaje, potrebno da se održi zajednička sjednica dvije komisije za saradnju parlamenata Srbije i Grčke.

Osvrćući se na svoj sastanak sa sada šefom opozicije Ciprasom, Dačić kaže da je on veliki njegov prijatelj i prijatelj predsjednika Aleksandra Vučića i dodaje da su sa njim imali dobru saradnju dok je bio premijer.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare