Region Vijesti

Dačić: Crnogorski režim izgubio kompas

  • Da je neko rekao prije 30 godina da će Crna Gora tražiti od NATO da napadne i bombarduje Srbiju, mislili bi da je potpuno poludio. Malo je NATO, očekujem da zovu i OVK i mudžahedine, to su sve istorijski saveznici crnogorskog naroda – istakao je Dačić.

On je naglasio i da je današnja crnogorska vlast bila u vrijeme Njegoša, rekli bi za njega da je ratni zločinac i velikosrpski hegemonista, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

  • Dozovite se pameti, nikakva opasnost vam ne preti od Srbije, nego od vas samih i vašeg odnosa prema vašim građanima Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori – poručio je ministar spoljnih poslova Srbije.

Darmanović je rekao da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procijenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbjednosti države.

  • Imamo stalnu komunikaciju sa saveznicima raznim povodima, ne vidim da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom. Vjerujem da će se političkim putem naći rješenje za te odnose koji sada nisu na najboljem nivou – rekao je Darmanović poslije sastanka sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

rts

Danas objavljeno

Konačni rezultati izbora u Srbiji: SNS-u 188 mandata, Dačiću i Palmi 32

M.

Prvi zvanični rezultati: Pobjeda HDZ-a

M.

Proroku osam mjeseci robije zbog ranjavanja sugrađanina

M.

Ostavite komentar