Dačić: Češka će insistirati na datumu ulaska Srbije u EU - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dačić: Češka će insistirati na datumu ulaska Srbije u EU

Češka će sljedeće godine, kada bude predsjedavala Evropskom unijom, insistirati na tome da se kaže datum za ulazak Srbije u EU, izjavio je danas predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, na kraju dvodnevne posjete Češkoj.

Dačić je danas u Pragu razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Češke Јakubom Kulhanekom i predsjednikom Senata Milošom Vistrčilom.

U izjavi Tanjugu, Dačić je rekao da su njegovom posjetom dalje unaprijeđeni bilateralni odnosi dvije zemlje, ali da je tome doprinio i niz sastanaka zvaničnika dvije zemlje ove godine, uključujući i posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Pragu, ali i posjetu predsjednika češke vlade Andreja Babiša Srbiji.

Dodao je da je u toku priprema posjete predsjednika Češke Miloša Zemana Srbiji.

  • Bez obzira što postoje razlike u izjavama, jer ne kažu svi ono što je rekao predsjednik Zeman, vidno je da postoji želja da ti odnosi ne budu samo prijateljski, već i bratski – rekao je Dačić.

On je dodao da je dogovoreno da se svake godine održavaju sastanci parlamenata dvije zemlje, koji bi trebalo da rade na što većem zbližavanju Češke i Srbije.

  • To je još jedan pokazatelj da Češka veoma uvažava Srbiju i da je veoma zahvalna za pomoć od 100.000 vakcina koje smo joj poklonili tokom kovid krize – poručio je Dačić.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar