Dacia zagolicala maštu ljubitelja automobila: Spremite se za novi Logan i Sandero - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Dacia zagolicala maštu ljubitelja automobila: Spremite se za novi Logan i Sandero

Rumunski proizvođač najavljuje premijeru nove generacije modela Logan, Sandero i Sandero Stepway.

Dacia je objavila kratki video na Fejsbuku i time nagovestila da će uskoro predstaviti novi Logan, Sandero i Sandero Stepway – tri modela koji, uz Duster, čine okosnicu prodaje ovog brenda.

Sva tri modela su zatamnjena u ovom “tizeru”, ali je jasno da se radi od trilingu automobila koji su zaslužni za bum rumunskog proizvođača na evropskom kontinentu.

Očekuje se dizajnersko rešenje koje predstavlja evoluciju u odnosu na aktuelnu gamu, a najveća novost je da će nova generacija Logana/Sandera biti bazirana na pojednostavljenoj verziji CMF-B mehaničke platforme koju koriste novi Renault Clio i Captur.

Na taj način, Dacia ide u korak sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima koje koristi i francuski proizvođač u čijem je vlasništvu rumunska fabrika. To takođe znači da su stvoreni preduslovi za elektrifikaciju porodice modela Logan/Sandero.

Misli se pre svega na uvođenje hibridne verzije 1.6 E-Tech, koju koristi i Renault Clio, a koja raspolaže sa 140 KS (103 kW).

U planu su i takozvani “blagi” hibridi koji će se ugrađivati u osnovne verzije Dacia modela. U pitanju su atmosferski trocilindarski 1.0 benzinac sa 75 KS (55 kW), kao i 1.0 turbo za skuplje opcije, koji razvija 100 KS (74 kW).

Što se tiče dizel verzije, očekuje se provereni 1.5 dCi.

Kada je reč o 1.3-litarskom turbo-benzincu sa 4 cilindra, koji je razvijen u saradnji sa Mercedesom, on će po svemu sudeći ostati rezervisan samo za Dacia Duster.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Bentley počeo završna testiranja modela koji će koštati dva miliona evra

Zeljka

Kako je dizajner BMW-a pokušao da opravda kontroverzni izgled modela XM

Zeljka

Počela proizvodnja prvog solarno-električnog automobila

Zeljka

Ostavite komentar