Dacia privukla nove kupce zahvaljujući modelu na struju: 40.000 narudžbina za 8 mjeseci - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Dacia privukla nove kupce zahvaljujući modelu na struju: 40.000 narudžbina za 8 mjeseci

Za brend koji u svojoj ponudi ranije nije imao električni automobil, to je prilično dobar rezultat.

Godinu dana nakon svetske premijere, u oktobru su počele isporuke modela Dacia Spring prvim kupcima.

Vlasnici koji su svoj primerak ovog električnog automobila naručili između marta i juna krenuli su u prodajne salone da preuzmu vozila.

Program rezervacije Springa pokrenut je najpre u nekoliko velikih evropskih zemalja, kao što su Francuska, Italija, Nemačka, Španija, ali i u Rumuniji.

Za tri meseca na taj način je upisano preko 16.000 prednarudžbina, da bi broj prijavljnih potencijalnih kupaca nastavio da raste u narednom periodu, tempom od preko 5.000 rezervacija mesečno.

Dacia Spring je prvi serijski automobil rumunskog proizvođača na električni pogon.

Pokreće ga elektromotor od 33 kW/44 KS koji se napaja iz baterije kapaciteta 26,8 kWh. Dacia navodi da je autonomija u vožnji do 305 km (WLTP gradski ciklus) odnosno do 230 km (WLTP kombinovani ciklus vožnje).

Ovaj prvi rezultat je veoma značajan, s obzirom da je reč pre svega o gradskom automobilu, što Spring čine izuzetno konkurentnim modelom za većinu Evropljana koji u proseku prelaze samo oko 30 km dnevno.

U Francuskoj se, na primer, nudi na lizing uz uplatu od 7.114 evra i 48 mesečnih rata od po 89 evra. Kako se navodi, čak 8 od 10 kupaca Springa u Francuskoj prvi put kupuju neko Dacia vozilo.

Danas objavljeno

Volkswagen vraća Up nakon dve godine pauze?

Zeljka

Dacia proizvela 7.000.000-ti automobil

Zeljka

Najbolji i najgori automobili u 2021. po Klarksonu

Zeljka

Ostavite komentar