27. Septembra 2022.

Dacia “lovi” prebrze vozače u Francuskoj

Big Portal

Neki automobili sa radarima, koje je do sada koristila samo policija u Francuskoj, prešli su u ruke privatnih operatera, dok su policajci preuzeli nova vozila za hvatanje prekršilaca.

“Radarski automobili”, bilo da ih voze policajci ili službenici privatnih firmi ovlašćenih za ovu misiju, odabrani su (između ostalog) sa ciljem da se inkognito uklope u saobraćaj. Zato su to često jeftiniji modeli automobila.

Kako piše Revijahak, novi automobili nedavno su dodeljeni ovoj službi kako bi se proširio i diverzifikovao vozni park i kako bi vozila i radari bili teže uočljivi.

Neki modeli koje su do sada koristili samo policajci sada prelaze u ruke privatnih operatera. U Francuskoj je ovo slučaj sa primercima VW Golfa 7 u departmanu Loare, dok se na slične modele čeka u nekim drugim delovima zemlje.

Najnovija generacija VW Passata, Dacia Sandero i noviji Ford Focus karavan takođe se nalaze na spisku novih vozila. Automobili sa radarom mogu se prepoznati po kameri na njihovoj komandnoj tabli ili po kvadratnom senzoru ugrađenom na zadnjem staklu, elementima koji ostaju diskretni kada se automobili posmatraju spolja izdaleka.

Radari na tim vozilima rade autonomno. Oni mogu snimati tokom vožnje, ali i kada su parkirani pored puta. Trenutno u Francuskoj ima oko 400 radarskih automobila, od kojih je oko polovina u rukama privatnih vozača.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare