Dacia Jogger će biti novi karavan sa sedam sedišta - BIGportal.ba
Auto-moto

Dacia Jogger će biti novi karavan sa sedam sedišta

Dacia je za petak najavila prezentaciju potpuno novog modela koji se, zapravo, dobrim delom oslanja na mehaniku aktuelnog Sandera i Logana. To je, zapravo, njihova karavan verzija, koja stiže kao naslednik Logana MCV, koji je takođe bio dostupan sa sedam sedišta. Druga generacija karavana nije imala tu opciju, s obzirom…


Dacia je za petak najavila prezentaciju potpuno novog modela koji se, zapravo, dobrim delom oslanja na mehaniku aktuelnog Sandera i Logana.

Dacia Jogger

To je, zapravo, njihova karavan verzija, koja stiže kao naslednik Logana MCV, koji je takođe bio dostupan sa sedam sedišta. Druga generacija karavana nije imala tu opciju, s obzirom da je u gami bio model Lodgy, MPV sa tri reda sedišta.

Dacia Jogger

Jogger će uz Dustera biti drugi auto Dačije sa sufiksom ER. Iz priloženog videa evidentno je da će imati krosover izgled sa offroad detaljima, ali i praktične krovne nosače koji mogu da se podese tako da se zarotiraju za 90 stepeni, kako biste postavili skije ili krovni kofer.

Dacia Jogger

U videu su otkrivena i zadnja svetla koja nas podsećaju na Volvo modele, dok su farovi, po svoj prilici, isti kao na Sanderu i Loganu, sa LED srednjim svetlima koja su standard, bez obzira na paket opreme.

Unutrašnjost nije prikazana, ali pretpostavljamo da će i komandna tabla biti preuzeta sa ova dva modela.

Dacia Jogger

S obzirom da je u pitanju nešto veći auto, sa većim brojem putnika, vrlo je moguće da će, za razliku od Sandera i Logana, pod haubom imati ne samo 1,0 trocilindarski turbo-benzinski motor sa 95 konja, već i četvorocilindarski 1,3 sa 130 i 150 konjskih snaga.

Premijera je zakazana za petak, 3. septembar, pa ćemo saznati više detalja o ovom modelu.

Komentari

Originalni članak

Danas objavljeno

Toyota nastavlja snažan rast u Europi

Vanja A

Autonomno ratno plovilo izvelo prvi uspješan napad u kombinaciji s bespilotnim letjelicama

Vanja A

BMW će biti spreman ako već od 2030. stupi na snagu zabrana proizvodnje konvencionalnih vozila

Vanja A

Ostavite komentar