12. Maja 2022.

Dacia dobila novog šefa dizajna

Big Portal

Durand je stupio na novu dužnost 11. maja, a kako kažu u rumunskoj kompaniji biće direktno podređen Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenja za dizajn Renault Grupe i članu upravnog odbora Renault Grupe.

David Durand, koji je već treći šef dizajna marke Dacia za samo dve godine, na poziciji glavnog dizajnera naslediće Milesa Nürnbergera koji kompaniju napušta kako bi se posvetio drugim profesionalnim izazovima.

Durand (49) je završio visoku školu za dizajn École supérieure de design Strate Collège u Parizu. Karijeru je započeo u Renault Grupi 1997. kao dizajner karoserija. Zatim mu je poveren dizajn konceptnih automobila Koleos 1999. i Ellipse 2002.

Od 2002. Do 2009. David Durand je radio u dizajnerskim centrima francuske grupacije u Barseloni (Španija), Seulu (Južna Koreja) i Sao Paulu (Brazil).

Zahvaljujući međunarodnom iskustvu, 2011. stekao je titulu rukovodioca dizajna za globalna vozila u Renaultu. Zatim je doprineo postavljanju načela “Dizajn u skladu sa troškovima”, a time i uspehu marke Dacia.

Od 2020. obavlja dužnost rukovodioca dizajna karoserija za marku Dacia gde je učestvovao u dizajniranju konceptnog automobila Bigster, koji je oličenje evolucije marke Dacia.

David Durand je inače odrastao u kreativnom okruženju roditelja arhitekata. Strastveni je ljubitelj dizajna, klasičnih automobila, restauracije motocikala, arhitekture i savremene umetnosti.

Takođe je ljubitelj jedrenja i dva je puta prejedrio Atlantik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare