Đaci na ekskurziji u hotelu koji je gorio prije mjesec dana, roditelji zabrinuti - BIGportal.ba
Region Vijesti

Đaci na ekskurziji u hotelu koji je gorio prije mjesec dana, roditelji zabrinuti

Grupa roditelja djece koja pohađaju Osnovnu školu “Borislav Pekić” na Bežanijskoj kosi, izrazila je zabrinutost zbog toga što njihovi mališani na rekreativnoj nastavi u Sokobanji treba da odsjednu u hotelu “Zdravljak”, u kojem je prije samo mjesec dana izbio požar zbog kvara na električnim instalacijama. I da navodno nema dozvolu da prima goste.

Oni naglašavaju da su informacije i svoju brigu predočili učiteljici, koja je to prenijela direktoru, ali da ekskurzija nije otkazana. Jedna grupa đaka u Sokobanju je otišla 24. maja, dok naredna treba da putuje posljednjeg dana ovog mjeseca.

– Tražili smo od škole da se ekskurzija pomjeri ili prebaci u drugi smještaj, međutim oni su to odbili pričom da su svi kapaciteti zauzeti – ističe jedan zabrinuti roditelj i dodaje da su uputili žalbu prosvjetnoj inspekciji.

S druge strane, direktor škole navodi da mu se niko nije obratio i da je primjedbe na roditeljskom sastanku imao samo jedan roditelj, te da nije ni bilo zahtjeva za izmještanje djece u drugi hotel.

– Učitelji koji su već tamo sa grupom đaka su se uvjerili da je objekat bezbjedan i rekli da su veoma zadovoljni smještajem. Škola je tražila dokumentaciju o bezbjednosti, a Privredni sud je donio rješenje o nastavku rada objekta – rekao je za Blic direktor škole Goran Šupljeglav i dodao da se hotel sastoji iz dva krila, te da se učenici ne nalaze u onom koje je zahvatio požar.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Slučaj “Monstrum” ponovo trese Sjevernu Makedoniju

D V

Tuča za poslaničkom govornicom; “Kao argumente koristi silu” – Video

D V

Moskva zaprijetila – policija krenula po kućama

D V

Ostavite komentar