"Dabogda vam Sveti Vasilije i sveti Petar sudili i vaše kuće ovako pretraživali" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Dabogda vam Sveti Vasilije i sveti Petar sudili i vaše kuće ovako pretraživali”

Poslanik Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Milan Knežević održao je konferenciju za medije povodom pretresa porodične kuće i hapšenja njegove majke.

Knežević je povodom hapšenja njegove majke i brata od strica rekao da su vlasti imale naredbu o hapšenju tri dana, ali da se čekalo da on i njegov brat sa kojim živi u porodičnoj kući napuste Crnu Goru kako bi organizovali “akciju protiv žene od 69 godina”.

On ističe da je tek nakon “kontinuiranog insistiranja” njegove majke da joj objasne o čemu se radi, pripadnici policije pokazali naredbu sudije Osnovnog suda od 28. januara za pretres jer sumnjiče da je njegov brat držao eksplozivne materije i oružje u porodičnoj kući.

“Policija i svi koji su ovo naredili i uradili su već tri dana znali da postoji naredba i mogli su da izvrše pretres kuće kad smo tu bili brat i ja, nego su čekali da moj brat napusti Crnu Goru, da ja odletim za Beograd u popodnevnim časovima i onda su organizovali akciju na ženu od 69 godina”.

Upad policije u porodičnu kuću je opisao na sledeći način:

“Demolirali su kuću i uperili duge cevi u ženu od 69 godina, nastavnicu u penziji. I to im je bilo malo, pa su demolirajući moju porodičnu kuću polomili fotografiju mog pokojnog oca i bacili je na pod, što je moju majku dodatnu iziritiralo. Zbog toga im je uputila nekoliko kletvi – dabogda vam Sveti Vasilije i sveti Petar sudili i dabogda vama ovako vaše kuće pretraživali. To je uznemirilo jedno 50-ak pripadnika policije pod fantomkama bez očiju, obraza i stida, pa su ženi stavili lisice na ruke, odveli je u Centar bezbednosti, a kasnije je spustili u čuvenu ‘betonjerku’ sa namerom da podignu krivičnu prijavu protiv nje”.

B92

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar