"Da se nikada, nikome i nigdje ne ponovi Jasenovac" - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

“Da se nikada, nikome i nigdje ne ponovi Jasenovac”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je Spomen područje Donja Gradina, gdje je položio vijenac i zapalio svijeću povodom Dana sjećanja na žrtve Jasenovca.

“Donja Gradina, najveće stratište našeg naroda, koje nikada ne smijemo zaboraviti. Kažu da je prošlost najbolji učitelj sadašnjosti, a lekcija za budućnost. Danas kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Jasenovca u Donjoj Gradini, osjećao sam duboku ljudsku potrebu da, zbog svih onih koji su stradali, položim vijenac i priložim svijeće za sve žrtvu”, naveo je Stanivuković i dodao:

“O Jasenovcu svi moramo da učimo, a iz Jasenovca da izvučemo važne pouke, da se nikada, nikome i nigdje ne ponovi takvo stradanje.”

“Jasenovac je uvijek bio važan za naš narod, važan jer nam govori koliko smo, uprkos svim patnjama koje smo kroz istoriju doživljavali, ostali i opstali, kako kao narod, tako i u vjeri. Episkop pakračko-slavonski Jovan kroz svoju besjedu najbolje je opisao šta treba da znači Jasenovac rekavši „Nemojte očekivati da iko ikada dođe na ovakva mjesta bez jauka i vriske, jer ovo je Jasenovac”, istakao je on.

“Oni koji će doći, doći će na ovakva mjesta bez mržnje i bez osvete. Doći će praštajući i moleći se Bogu i Svetim novomučenicima jasenovačkim”. Sveti novomučenici jasenovački, neka vam je je vječna slava!”, zaključio je Stanivuković.

(BN)

Danas objavljeno

Planirani prekidi u isporuci el.energije za 25.06.2021.

Vanja A

Magistralni put Banja Luka-Jajce: Do 16 časova zabranjen saobraćaj za teretna vozila

M.

Produžena akcija „Biramo najuređenije“: Prijave do 5. jula

M.

Ostavite komentar