"Da Novak nije nestao iz tenisa na dvije godine..." - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Da Novak nije nestao iz tenisa na dvije godine…”

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu smatra da bi Novak Đoković imao više titula od Federera i Nadala da se nije mučio sa povredama.

On je takođe rekao kako veruje da će Đoković jednog dana prestići svoje najveće rivale i imati najveći broj najvažnijih trofeja, onih sa Grend slem turnira.

Kada ova trojka igra svoj najbolji tenis, Novak je taj koji pobeđuje u većini slučajeva. Da Novak nije imao povrede tokom dve godine kada je nestao iz tenisa, verovatno bi već sada imao najviše Grend slem trofeja. Mogu da zamislim da će jednog dana biti najuspešniji igrač u istoriji“, kaže Muratoglu.

Francuski stručnjak ima svoju tenisku akademiju od 1996.Kroz njegovu akademiju prošli su i igrači kao što je Grigor Dimitrov, a poznat je i njegov rad sa Stefanosom Cicipasom.

Bez obzira što smatra da je Đoković najbolji od velike trojke, Muratoglu izuzetno ceni Rodžera Federera.

Federer je genije, igra savršen tenis. Ne sećam se da sam gledao igrača koji igra njegovim stilom. I mislim da neću tako nešto videti dok sam živ. Sve što čini je savršeno”, dodao je Muratoglu.

Kao i mnogi drugi i on je pristalica evolucije u tenisu.

Želimo mlade tenisere, pomalo luckaste i nervozne, ali i one koji su smireni. Ima to pravilo koje ne dozvoljava mladim igračima da prerano postanu profesionalci. I jedan zakon koji je dozvoljava da se unište kriminalci. Jesmo li mi policija ili šta? Ne. I to uopšte nije smešno. To je velika greška. Tenis je tradicionalan sport, ali moramo da shvatimo da je ovo 21 vek“, zaključio je Muratoglu.

Danas objavljeno

Potvrda iz Španije: Novak mora da se vakciniše da bi igrao

Vanja A

Oslabljeni “orlovi” sa devet igrača protiv aktuelnog prvaka Europe i svijeta

Vanja A

Mesi van spiska Argentine

Vanja A

Ostavite komentar