Da li želite kosu u boji sunca: Evo kako postići savršenu zlatnu nijansu - BIGportal.ba
Magazin Moda

Da li želite kosu u boji sunca: Evo kako postići savršenu zlatnu nijansu

Mnoge žene u ljetnim mjesecima žele da postignu tu savršenu nijansu zlatne boje kose koju posjeduje Gisele Bündchen. Pored divnog lica i besprijekorne kože, Gisele se vrlo posvećeno bavi svojom kosom kako bi postigla tu idealnu nijansu plave boje, prošarane karamel, zlatnim tonovima i pramenovima u boji meda. Kada na sve to dodate blage talase – raskošna frizura je tu.

Bernardo Vasconcelos, njen frizer i kolorista, zadužen je kako za njenu, tako i za još mnogo frizura brazilskih modela. On kaže da u njegovom salonu nećete zateći čistu brinetu ili plavušu, već ćete umjesto toga vidjeti različite nijanse koje se provlače kroz kosu, stvarajući prirodni efekat. Kosa koja izgleda kao da je obasjana suncem jeste ona koja uvijek izgleda atraktivno.

”Ipak, umjesto da svom frizeru pokazujete fotografije modela, dopustite mu da sam odredi boju koja vam pristaje. Ako nešto ne odgovara vašoj koži i tipu kose, ja to ne želim da uradim. Vaša kosa mora da prati i vaš način života, zato je uvijek važno koliko puta nedjeljno ili mjesečno idete na feniranje ili farbanje, koliko truda ulažete u njenu njegu. Na primjer – ako se ne trudite mnogo i frizera posjećujete jednom u pola godine, onda kreiramo prirodnu boju s pramenovima koji će duže trajati” navodi Bernardo.

Njegova tehnika uključuje nanošenje boje na kosu slobodnim potezima ruke, a veliki akcenat stavlja na korišćenje što je moguće manje blanša i boje, samo tamo gdje su neophodni. Jedno od ključnih područja – i tehnika vidljiva na Gisele – uključuje svjetlije pramenove oko lica, kako bi koži donijela više sjaja. ”Sve što nanesete na kosu klijenta, a izgleda previše grubo ili previše vještačko, nije dobro i čini klijentkinju starijom ili kao da se previše trudi da postigne taj izgled”, kaže on. “Kosa će biti zdravija ako stavljate manje folije”.

Ovakva tehnika može da se radi na bilo kojoj teksturi kose ili tonu kože, samo je potrebno da to uradi stručno lice. “Ako imate kovrdžavu ili afro frizuru i previše vam je svijetla na vrhovima, možete izgubiti uvojke zbog farbanja”, kaže Vaskoncelos, savjetujući da u ovom slučaju budete posebno precizni pri nanošenju boje. “Ako na kovrdže stavite previše blanša ili boje, oni mogu postati sasvim ravni, zato ih zaštitite”.

Gisele i njene koleginice uvek traže frizuru koja je ”super prirodna, ali izgleda sjajno, seksi, kao da je napravljena bez napora”, kaže Vasconcelos. ”Ako je previše ofarbano, ne sviđa im se jer izgleda vulgarno; ako je previše suptilno, onda postaje dosadno, dakle sve je u idealnoj mjeri” dodaje.

Izvor: Svetplus.com

Danas objavljeno

Nikad romantičnija Šeron Stoun (FOTO)

Vanja A

Izašao je zvanični trejler za (sad) najveći blokbaster naredne godine

Vanja A

Alana Rikmana je izluđivala jedna od najsmešnijih scena u „U stvari ljubav“

Vanja A

Ostavite komentar