19. Septembra 2022.

Da li to Sony planira ulazak na tržište brzih SSD uređaja

Big Portal

U očima mnogih korisnika u pitanju je proizvod iz koga stoji zapravo Sony kao bi ispunio stroge standarde potrebne za rad u PlayStation 5 konzoli. Na nedavno održanom Tokio Game Show 2022 manifestaciji, Nextorage aka Sony je prikazao predstojeći PCIe 5.0 model, a što bi lako mogao da bude pokazatelj namera ove kompanije da u dogledno vreme uđe na tržište proizvoda namenjenih zahtevnim korisnicima i entuzijastima.

Prema informacijama koje objavljuje Akihabara, Nextorage je prikazao dva PCIe 5.0 uređaja kapaciteta 1 TB i 2TB. Model većeg kapaciteta postiže 10 GB/s prilikom operacije sekvencijalnog čitanja i 9.5 GB/s prilikom pisanja podataka. Uređaj koristi NAND memoriju izrađenu u 176 slojeva.

S obzirom na to da prilikom povećanja brzine transfera podataka dolazi do generisanja veće količine toplote jedan od prototipova je bio opremljen prilično velikim hladnjakom, ali prema informacijama koje se pominju proizvođač se još uvek nije odlučio za konačno rešenje po pitanju hlađenja brzih PCIe 5.0 SSD modela, a koji očigledno postaje neophodan na novoj i bržoj verziji ovih M.2 NVMe SSD uređaja.

Nakon svih ovih reči, jasno je da PCIe 5.0 M.2 SSD proizvodi nisu namenjeni običnim, manje zahtevnim korisnicima, već prevashodno ciljaju zahtevnije korisnike, spremene da brže uređaje i bolje performanse, plate skuplje. Simptomatično je i to što je Nextorage pored PCIe 5.0 prototip uređaja za koji se još uvek ne zna zvanični datum izlaska, predstavio kompletnu paletu NEM-PA uređaja uključujući i nove PCIe 4.0 SSD modele. Nešto se definitivno kotrlja iza brda. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare