Da li su SAD trebalo da zovu evroligaške Amerikance? - BIGportal.ba
Košarka Sport

Da li su SAD trebalo da zovu evroligaške Amerikance?

Džonatan Givoni, novinar ESPN i stručnjak za NBA draft, smatra da bi selekcija Sjedinjenih Američkih Država trebalo da razmisli o rekonstrukciji tima.

Givoni nije siguran u kojem će pravcu ići tima SAD, pošto je interesovanje za FIBA takmičenje veoma malo kod glavnih zvezda u NBA.

Prema njegovim rečima čelni ljudi aktuelnog šampiona sveta moglo bi da razmisle o igračima koji imaju više iskustva u igranju po FIBA pravilima.

SAD je iskoristio tri mesta u timu za centre koji su protiv Francuske igrali ukupno 15 minuta. Nisu imali zamenskog plejmejkera koji je ‘ubica’. Po mom mišljenju trebalo je da dovedu 2-3 elitna evroligaška Amerikanca“, napisao je Givoni na Tviteru i dodao:

Ovaj turnir pokazao je kako se razlika u kvalitetu između NBA i Evrolige smanjio. Na primer, Nando de Kolo je bio od velikog značaja za Francusku, njegova inteligencija, iskustvo… Drugačije je igrati po FIBA pravilima i zbog toga zašto ne pozvati elitne Amerikance koji igraju u Evropi?”.

Ovog leta gotovo sve zvezde odbile su da igraju za Sjedinjene Američke Države u Kini i rezultat toga je poraz u četvrtfinalu od Francuske.

Recimo, Kori Higins bi bio veliko pojačanje za tima SAD. On je kalibar NBA igrača koji igra u Evropi (Barselona). Sjajan šuter, iskusan i takmičarski nastrojen. Iskustvo igranja po FIBA pravilima znači mnogo u ovakvom stilu košarke“.

Selekcija predvođena Gregom Popovičem od 13 časova igra protiv Srbije, u meču koji će odlučiti koja će se reprezentacija boriti za peto, a koja za sedmo mesto.

Da li vi mislite da bi Amerikanci koji igraju u Evroligi više doprineli ovom sastavu SAD?

Danas objavljeno

Istorijska trka u Džedi: Dva prekida, “milion” incidenata i dramska pobjeda Hamiltona!

Vanja A

Preminuo Stevan Jelovac

M.

Rusi osvojili “salataru”

M.

Ostavite komentar