Da li su PAUCI dobri ili loši za kuću? Mogu da ukažu na OVAJ veliki PROBLEM u domu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Da li su PAUCI dobri ili loši za kuću? Mogu da ukažu na OVAJ veliki PROBLEM u domu

Ima ih u svakom domu.

Svaki dom ima svoje paukove. Zanimljivo je da je strah od pauka jedna od najčešćih fobija u svetu. Koliko su oni zapravo korisni i da li treba da ostavimo ponekog pauka u kući.

Umeju da pomažu

Jedno od najvećih dela pauka je činjenica da jedu druge insekte. U stvari, jedan pauk može pojesti 2.000 insekata u jednoj godini. Pauci vole da se hrane bubašvabama, komarcima, muvama i moljcima.

Ukoliko imate paukove u kući, to može da ukaže na mnogo veći problem

Takođe, pauci se mogu osloboditi drugih pauka. Pauci vole da se bore i ako se nađu licem u lice, boriće se i slabiji pauk će biti pojeden. Ovo je razlog zašto možete videti kako malu populaciju pauka polako preuzima veći domaćin pauk. 

Foto: Depozit

Mnogi kućni insekti i štetočine prenose bolesti. Pauci se hrane insektima koji mogu preneti bolesti na ljude i naše kućne ljubimce. Pauci su izuzetno korisna bića za naš ekosistem, ali i dalje postoji mnogo razloga zašto želimo da zatvorene pauke držimo podalje.

Držite ih pod kontrolom

Otrovan ili ne, pauci grizu

Većina pauka pronađenih u našim domovima, nije otrovna. Međutim, neotrovni pauci i dalje mogu ugristi vas i vašu porodicu, ostavljajući na koži veće tragove. Ujedi pauka mogu biti bolni i iritantni i često se leče u bolnici. Držanje pauka izvan kuće smanjuje šanse da vas ugrize.

Ako imate paukove, verovatno imate i druge bube

Pauci se hrane drugim insektima i veoma žele da znaju gde se ti insekti nalaze i kako da ih uhvate. Zamislite pauke kao znak upozorenja da druge bube nastanjuju vaš dom. Ako u svom domu vidite obilje pauka, verovatno ne vidite još veću populaciju štetočina.

Paukove mreže daju “ustajali” izgled vašem domu

Da li ste ikada ušli u kuću u kojoj se već dugo ne živi i videli paukove mreže u svim kutcima? Pauci grade mreže bez obzira da li se nalaze unutra ili izvan njih, a te mreže mogu svakom domu dati neuredan i neprivlačan izgled. Takođe mogu ostaviti mrlje na obojenim površinama i tapaciranom nameštaju.

Danas objavljeno

Nakon 3 braka, Srpkinja izliječila glumici slomljeno srce

Zeljka

Bredli Kuper napadnut nožem: “Provjeri da li si izboden”

Zeljka

Ridlija Skota nije lako impresionirati, ali Hoakin Finiks “može sve”

Zeljka

Ostavite komentar